Almen praksis deltager ikke i efterårets vaccinationsindsats

Politikerne har besluttet at praktiserende læger i den kommende sæson ikke får nogen rolle i forbindelse med vederlagsfri vaccination af særlige målgrupper mod influenza og COVID-19. I stedet kan man blive vaccineret på de regionale vaccinationscentre.

For mange borgere, som har været vant til at få foretaget vaccinationen i trygge rammer hos deres egen læge – ofte i forbindelse med, at de alligevel kom forbi i anden sammenhæng – er det en forringelse, at de nu for de flestes vedkommende får længere til nærmeste vaccinationssted. Det samme er tilfældet for alle de borgere, som ønsker lægelig rådgivning om vaccination. 

Vi håber, at denne forringelse af tilgængeligheden ikke fører til, at tilslutningen til vaccinationsprogrammet bliver forringet, til skade for udsatte borgeres helbred og folkesundheden.

For vejledning henvises til regionens rådgivningsfunktion på 38 64 99 00